Om Magnus Betnér

juni 21, 2019 Av Av Mathilda

En av sveriges roligaste komiker är Magnus Betnér känd för att vara. Han är välkänd runt om i Sverige efter sina medverkanden i program som Parlamentet och Stockholm Live.

Betner har sedan tidigt 2000-tal uppträtt frekvent runt om i Sverige och är populär för sin sarkastiska och provokativa stil av skämt. Detta har lett till många rubriker genom åren kring politik med mera. Betner har bland annat tilldelas årets komiker vid två separata tillfällen. Detta var åren 2005 och 2010, priset delades ut på Svenska stand-up galan. Magnus har också vunnit Albert Engström priset. Under sin tid i Parlamentet så har Magnus lyckas blivit en riktig publikfavorit och har medverkat flertalet säsonger. Hans kvicka kommentarer och sitt orädda sätt att skämta på är något som många finner väldigt komiskt.

Uppväxt och karriär

Magnus är född den sextonde augusti året 1974. Son till en pastor och när han växte upp så bodde Magnus på många olika ställen i Sverige. År 1989 började han ekonomilinjen på Skärholmens gymnasium och blev klar 1992. Efter det valde Betnér att studera vidare till So-lärare men fullföljde inte dessa studier på grund av “bristande humor på lärare” som han själv uttryckte det. Men även under denna tiden så höll Betnér på med framträdanden, i olika former av jongleringen och komedi. På den tiden var det framförallt på skolor och fritidsgårdar han framträdde på. Han gav sedan läraryrket en andra chans som idrottslärare i hopp om att det skulle passa bättre.

Magnus Betnér

Men vid detta laget var Magnus så pass fast i jongleringen och framträdandet så han istället fortsatte att jobba inom den världen. Detta skulle pågå i ungefär två år innan Betner slutligen bestämde sig för att helt fokusera på stand up. Som för de allra flesta började det i mindre kretsar men Betner jobbade sig steg för steg upp till toppen. Till en början var han mest warm up inför andra komiker:s framträdanden. Men redan år 1999 så framträdde han på Tv, i programmet “Släng dig i brunnen”. Men det största genombrottet skedde 2004 då Betner började medverka i ett av Sveriges kändaste och populäraste komedi program någonsin i form av Parlamentet. Han medverkade även i Veckans Nyheter och Extra! Extra! under 2006. Året därpå släpptes Magnus Betnér uncut vilket är en film då Magnus berättar sin syn på olika former av problem och situationer i samhället. Sedan året 2008 så sändes tv programmet “I Ditt Ansikte” som var Magnus helt egna program. 2011 var Betnér radiopratare för Bandit Rock och även där hade han ett eget program vid namn Betnér på Bandit. Året efter, 2012, så hade Betnér påbörjat sin fjärde turne. Efter detta har Betnér hunnit med en bok, ytterligare en turné tillsammans med Soran Ismail och gjort ytterligare en egen turné 2015. Samt startat en en talkshow på kanal 5 där han förde debatter med bland annat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Vilket är ett parti han öppet uttalat sig inte tycka om. Han har också hunnit medverka i sin första film som skådespelare.